Засадени дрвца во паркот во Ново Лисиче

спроведува по 17-ти пат, а градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, градоначалникот на Општина Аеродром, Ивица Коневски, директорот на ЈП „Македонски шуми“, Жарко Караџовски, претставници од здружението на граѓани „Ден на дрвото- засадија ја својата иднина“ и граѓани садеа садници во новиот парк во Општина Аеродром.

Повеќе: Засадени дрвца во паркот во Ново Лисиче

Засадени дрвца за Денот на дрвото во Прилеп

На територијата на градот Прилеп се засадија повеќе различни видови на дрвја и листопадни и зимзелени, во рамки на традиционалната манифестација „Ден на дрвото – засадија својата иднина“, која се одржува по 17-ти пат.

Повеќе: Засадени дрвца за Денот на дрвото во Прилеп

Без струја делови од Центар, Чаир, Петровец и Шуто Оризари

Без електрична енергија во понеделник ќе бидат делови од општините Центар, Шуто Оризари, Петровец и Чаир.

Повеќе: Без струја делови од Центар, Чаир, Петровец и Шуто Оризари

Без електрична енергија утре ќе бидат делови од Центар, Чаир и од Шуто Оризари

Без електрична енергија утре ќе бидат делови од општините Центар, Шуто Оризари, Петровец и Чаир.

Повеќе: Без електрична енергија утре ќе бидат делови од Центар, Чаир и од Шуто Оризари

Без вода високата зона во Аеродром, Лисиче и Кисела Вода

Жителите на скопските населби Аеродром, Лисиче и Кисела Вода, од повисоките катови, во петок ќе останат без вода поради поправка на дефект на цевка.

Повеќе: Без вода високата зона во Аеродром, Лисиче и Кисела Вода

Почна обновата на браната „Мавровица“ кај Свети Николе

Почна санацијата на браната „Мавровица“ во близина на Свети Николе, проект кој се одвива во рамките на Програмата на ЕУ за санација на штетите од поплавите и чини 175.000 евра, а предвидува целосна реконструкција на низводната косина на браната и санација на други оштетени делови.

Повеќе: Почна обновата на браната „Мавровица“ кај Свети Николе

Пред избори се сетија на браната Пишица

Им требаа четири години за да ја активираат механизацијата и да почнат да ја градат брана Пишица која е од животно значење за истоименото село како и за селото Гајранци. Стравуваме дека овој наш живото важен капацитет нема да биде завршен, зашто и порано сме биле сведоци пред секои избори оваа власт да започнува „големи проекти“ а потоа машините да се повлечат од терен, велат група жители на Пишица, село со 170 жители, сместено покрај патот Штип-Пробиштип.

Повеќе: Пред избори се сетија на браната Пишица

Жителите на делчевско Разловци предупредуваат доколку не се исполнат нивните барања

Жителите на делчевското село Разловци не се откажуваат од намерата за радикализирање на проетстите доколку од понеделник не започне реализацијата на едно од нивните барања доставени до Општина Делчево, а тоа е поправка на стариот земјен пат Делчево – Разловци што ќе даде некаква можност, селото да не биде отсечено од светот.

Повеќе: Жителите на делчевско Разловци предупредуваат доколку не се исполнат нивните барања

Страница 9 од 58