Конференција „Денови на енергетска ефикасност на Град Скопје -2016“

Конференција „Денови на енергетска ефикасност на Град Скопје -2016“ ќе се одржи во среда во просториите на Град Скопје.

Повеќе: Конференција „Денови на енергетска ефикасност на Град Скопје -2016“

Сообраќајот во Скопје ќе се "поремети"

Градот Скопје извести дека поради изведување на градежни активности, од среда 02.ноември, целосно ќе биде затворен за сообраќај дел од улица „Сарај“, на потегот од Храмот „Св.Злата Мегленска“ до крстосницата со патот за село Љубин.

Повеќе: Сообраќајот во Скопје ќе се "поремети"

Општина Центар тврди дека претседатeлот на скопски Основен суд 1 незаконски изгради два ката

Претседателот на Основниот суд Скопје 1 Скопје, Владимир Панчевски, заедно со уште двајца инвеститори, бесправно и без дозвола направиле надградбана зградата за два ката повеќе од дозволеното, обвинуваат од скопската општина Центар.

Повеќе: Општина Центар тврди дека претседатeлот на скопски Основен суд 1 незаконски изгради два ката

Центар: Го поместивме објектот на новото училиште за да спасиме 18 дрвја

Општина Центар го помести објектот на новото основно училиште во Капиштец, во склоп на самата градежна парцела, за 2,7 метри.

Повеќе: Центар: Го поместивме објектот на новото училиште за да спасиме 18 дрвја

СДСМ Битола испратилa преку 100 предлози за пратеничката листа во петката

Битолските социјалдемократи до централата на СДСМ во Скопје испратиле долга листа од 104 потенцијални кандидати за пратеници на претстојните парламентарни избори.

Повеќе: СДСМ Битола испратилa преку 100 предлози за пратеничката листа во петката

Во Охрид ќе се одржи петтиот Конгрес на екологисти

 

Петтиот Конгрес на еколозите на Македонија со меѓународно учество ќе се одржи во хотел „Метропол“, Охрид, во периодот од 19-22 октомври со почеток од 12 часот.

Повеќе: Во Охрид ќе се одржи петтиот Конгрес на екологисти

За три дена 120 скопјани побарале субвенции за купена печка на пелет

Вкупно 120 барања за надоместување дел од трошоците на граѓаните на подрачјето на Град Скопје за купување печки на пелети се доставени изминатите три дена до архивата на Град Скопје.

Повеќе: За три дена 120 скопјани побарале субвенции за купена печка на пелет

Волци задавија крава во Пробиштипско

Стоката на Ангел Василков од осоговското село Припор, синоќа, околу 19 часот, ја нападнале волци. Задавена е една од десетината крави, кои Василков ги водел низ шумата. Глутницата волци се стрчале кон кравата, која бегајќи завршила во дол. Стопанот потрчал и брзо го потерал стадото кон шталата. Плашејќи се за сопствениот живот, Василков не слегол во долот сè до утрото.

Повеќе: Волци задавија крава во Пробиштипско

Промовиран проектот “Јакнење на општинските совети”

Новиот проект “Јакнење на општинските совети”, финансиран од Швајцарската агенција за развој и соработка, беше промовиран во четврток пред советниците од општините.

Повеќе: Промовиран проектот “Јакнење на општинските совети”

Страница 10 од 58