Иванов: Македонија успешно се справува со предизвикот од мигрантската и бегалската криза

Македонија добива комплименти за начинот на справување со мигрантската и бегалската криза, и ние сме една од ретките земји кои успешно се справуваат со овој предизвик, изјави претседателот на Ѓорге Иванов по остварените средби со повеќе учесници на 21-от Самит за климатски промени во Париз.

Повеќе: Иванов: Македонија успешно се справува со предизвикот од мигрантската и бегалската криза

Заев: Ќе ги искористиме сите механизми да спречиме изборна корупција

Социјалдемократскиот сојуз на Македонија продолжува да ги штити интересите на граѓаните, на идните генерации и на Република Македонија, рече Зоран Заев, лидерот на СДСМ на прес конференцијата која се оддржа утрово, а беше итно закажана.

Повеќе: Заев: Ќе ги искористиме сите механизми да спречиме изборна корупција

Македонија ја заврши изградбата на оградата на границата со Грција

Македонија ја доврши изградбата на оградата на граничниот премин Гевгелија кон Грција за да спречи илегален влез на бегалци и мигранти.

Повеќе: Македонија ја заврши изградбата на оградата на границата со Грција

НОВА ВЕСТ: Банките да имаат предвид дека со задолжувањето се поддржува изборна корупција!

Лидерот на СДСМ ги повика банките да се водат од државниот интерес, откако вчера беше спречено ветото на СДСМ и државата треба денес да се задолжи за нови 100 милиони евра.

Повеќе: НОВА ВЕСТ: Банките да имаат предвид дека со задолжувањето се поддржува изборна корупција!

Страница 2078 од 2295