Нов земјотрес ја погоди Македонија

Нов земјотрес ја погоди Македонија во 23 часот и 26 минути синоќа.

Повеќе: Нов земјотрес ја погоди Македонија
Loading...

Следниот неработен ден за сите е во среда

Следниот неработен ден за сите граѓани е среда, 2 август.

Согласно Законот за празници на Република Македонија ова се неработните денови во следната 2017 година:

Повеќе: Следниот неработен ден за сите е во среда
Loading...

БИТОЛА НА НОЗЕ - Украдени оружје и муниција на Широк Сокак

На 26.06.2017 година во 10.10 часот во ПС Битола, Л.А. (62) од Битола пријавил дека во периодот од 21.45 часот на 25.06.2017 до 09.45 часот на 26.06.2017 година непознат сторител извршил тешка кражба во просторија, т.н. „Реквизита“, сопственост на Национална Установа-Народен Театар-Битола, лоцирана во Спомен домот на културата-Битола на ул.„Широк сокак“.

Повеќе: БИТОЛА НА НОЗЕ - Украдени оружје и муниција на Широк Сокак
Loading...

Важна вест за граѓаните од АХВ - Ако сметате дека храната е...

Граѓаните за да го спречат труењето со храна кое е честа појава во летните месеци, потребно е при купувањето да водат сметка за изгледот и рокот на употреба на производот, да купуваат храна од проверени места, а лесно расипливите продукти да се купуваат исклучиво од објекти каде што се чуваат во разладни уреди. Ова се дел од денените препораки на Агенцијата за храна и ветеринарство за конзумирање на храната во услови на високи температури кои се најавуваат следните денови.

Повеќе: Важна вест за граѓаните од АХВ - Ако сметате дека храната е...
Loading...

ГО ЛЕГНАЛЕ НА ЗЕМЈА И ГО УДИРАЛЕ СО ТУПАНИЦИ - Инцидент го потресе Скопје, младо момче...

 На 26.06.2017 година во 01.30 часот во ПС Центар, Ф.А. (18) од Скопје пријавил дека на 25.06.2017 година околу 23.50 часот на автобуската постојка на бул. „Кочо Рацин“ во Скопје  две непознати лица му извршиле разбојништво.

Повеќе: ГО ЛЕГНАЛЕ НА ЗЕМЈА И ГО УДИРАЛЕ СО ТУПАНИЦИ - Инцидент го потресе Скопје, младо момче...
Loading...

Страница 2 од 3267

JW Player
JT Fixed Display