ПОЛИЦИЈАТА ДОБИ ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Овие „Ајфон“ пиштоли може да се најдат во Европа!

Полицијата во Европа доби предупредување поради американскиот пиштол кој наликува на паметен телефон, а кој наскоро би можел да започне да се продава на Стариот континент.

 

Поради својот изглед, ова оружје е познато како „Ајфон пиштол“.

Поради својот сизајн, може лесно да се сокрие и е исклучително опасен ако се најде во погрешни раце.