Судир на два ролеркостери во Мадрид, повредени и деца

Во судир на два ролеркостери во забавен парк во Мадрид повредени се 33 луѓе, вклучувајќи шест деца помлади од десет години, соопштија шанските власти.

 

Службите за итна помош наведуваат дека 27 луѓе морале да бидат префрлени во болници поради помали повреди кога двата ролеркостери се судриле во мадридскиот забавн парк.

Портпаролката на итна помош рекла дека никој не збодил сериозни повреди.

Loading...