СУПЕР ВЕСТ ЗА МАКЕДОНЦИТЕ СО БУГАРСКИ ПАСОШ - Еве го изненадувањето

Официјално од 1-ви декември Канада најави укиновање на визите за бугарските и романските граѓани.

 

Имено, во Канада без виза ќе можат да патуваат сите оние граѓани кои имаат 10-годишна канадска виза како и оние кои имаат важечка виза за САД.

Канада донесе ваква одлука по потпишувањето на договорот за слободна трговија меѓу Европската унија и Канада. 

Loading...