ВО ТЕК ГОЛЕМА ПОЛИЦИСКА АКЦИЈА - Запленето оружје и екплозив, многу уапсени!

Голема полициска акција во Србија, при што се уапсени над 360 лица.

Според информациите во операцијата е запленети големо количество оружје и дрога, пренесуваат повеќе регионални агенции. Операцијата под тајното име “Арес” (старогрчки бог на војната) е спроведена во 27 градови на земјата. Во моментов се покренати постапки против 202 лица.

Лицата се обвинети за нелегално производство и дистрибуција на дрога, убиства, силувања, насилство, тортура, уцени, киднапирања, грабежи...

Запленети се четири автомати, 29 пушки, 30 пиштоли, килограм експлозии, шест гранати и повеќе од 3.000 куршуми. Стефановиќ истакна дека е запленети голема сума на пари, 19 автомобили, повеќе компјутери и 150 гигабајти детска порнографија.

 

Loading...