ПАНИКА МЕЃУ ГРАЃАНИТЕ – Силен пожар гори се пред себе

Утрово во црногорската приморска општина Тиват е спроведена евакуација на дел од населението, поради пожар кој избувна околу 3 часот по полноќ.

Околу 100 лица се евакуирани со бродови, но 20 одбиваат да ги напуштат своите домови.

Во регионот на Подгорица исто така избија неколку пожари, чии број до синоќа достигна 33.

Црногорските пожарникари успеаја да ги заштитат објектите и покрај силниот ветер.

Loading...