ШОКАНТНО – Со хамбургери ги труеле луѓето, месото било полно со...

Шпанската цивилна гарда во соработка со Европската полициска служба Европол, фатила организирана криминална група која во Европа тргувала со коњско месо.

 

Имено, шпанската полиција 65 лица кои се обвинети за злоупотреба на животни, фалсификувани документи, злосторства против јавно здравје, перење пари и учество во криминална организација.

Додека пак шокантен е фактот што во 2013та година ирските власти откриле хамбургери од коњско месо, а требало да бидат направени од јагнешко месо, што го поттикнало почетокот на истрагата.

При истрагата во месото бил пронајден лек против воспаление - фелибутазон.

Loading...