ВАРУПРОСТИН - Стоп за проблемите со мокрењето

- Вообичаена честота на мокрење е 4-6 пати дневно и тоа воглавно во текот на денот, додека пак ноќното мокрење обично се јавува кај зголемено консумирање на течности , диуретици како и чаеви и кафиња или алхохол пред спиење, болести на бубрезите или некои други заболувања како на пример шеќерна болест , заболувања на црниот дроб или срцето.

 

 

Зачестено мокрење може да биде без или со пораст на дневната количина на мокрача. Зачестено мокрење без зголемена количина на урина, вообичаено се јавува кај инфекции кај уринарниот тракт, камен или песок во бубрези или завршниот дел на мокрачниот канал, зголемена простата па и од тумор на бешиката.

Здравите луѓе дневно мократ од 400-2000мл урина, што секако зависи од внесената течност односно нејзината количина, како и од губење на течност на други начини односно со потење, дишење и преку столицата. Полот и возраста немаат многу значајно влијание на количината на урина но секако може да биде благо намалена кај постарите особи што е последица на стареењето на бубрезите додека пак зголемената количина на урина се јавува кај бројни бубрежни и ванбубрежни заболувања.

Прекумерното мокрење  доколку не е пратено од адекватно внесување на поголема мера на течности може да доведе до дехидратација со последица од намалување на квниот притисок но и губиток на електролити, пред се на калиум сто покрај другото може да резултира со сериозно пореметување на срцевиот ритам. Во секој случај зголеменото мокрење и количината на урина доколку тоа не е од некоја очигледна банална причина како што е зголемен внес на течности или консумирање на средства кои предизвикуваат зглемена урина ( диуретици , кафе, чај, алхохол) , бара предглед на доктор кој вклулува и вршење на основни лабараториски анализи и ултразвучен преглед на бубрезите и уринарен тракт.

 

Помеѓу другите можни заболувања може да се

- Зголемена простата

- Хроничен простатитис

- Инфекција на уринарен тракт

- Заболувања на простата проследени со отежнато и зачестено мокрење

При вакви симптоми , почувствувајте ја моќта на природата со ВАРУПРОСТИН, традиционален хербален лек во форма на таблети и чај. Варупростин е традиционален хербален лек кој помага при отежнато мокрење и заболувања на простатата, на природен начин. Подеднакво и таблетите и чајот се 100% природни и ефикасни и помагаат при овие симптми и пореметувања.

Varuprostin® таблети

Активност:

Диуретично, антимикробно, антиинфламаторно.

За главната активна компонента на препаратот Varuprostin®, Urtica dioica (коприва) е докажано и документирано диуретично, антимикробно и антиинфламаторно дејство со што се зголемува микциониот волумен, го покачува максималниот уринарен проток, ја намалува количината на резидуална урина и ја редуцира честотата на мокрење, а со тоа ги ублажува и намалува симптомите на бенигна хипертрофија на простатата и хроничен простатитис.

Употреба:

Varuprostin® таблетите се користат за намалување на честотата на мокрење, ги намалуваат симптомите на хроничен простатитис и ги намалуваат симптомите на бенигна хипертрофија на простатата.

Состав:

Urticae radix, Tribuli herba, Visci herba, Stigmata maydis, Hyperici herba

1 пакување содржи 50 таблети

Дозирање:

Најчесто се земаат по 2 таблети, 3 пати дневно со чаша вода.

 

 

 

 

Varuprostin® хербален чај

Активност:

Диуретично, антимикробно, антиинфламаторно.

За главната активна компонента на препаратот Varuprostin®, Urtica dioica (коприва) е докажано и документирано диуретично, антимикробно и антиинфламаторно дејство со што се зголемува микциониот волумен, го покачува максималниот уринарен проток, ја намалува количината на резидуална урина и ја редуцира честотата на мокрење, а со тоа ги ублажува и намалува симптомите на бенигна хипертрофија на простатата и хроничен простатитис.

Употреба:

Varuprostin® хербалниот чај се користи за намалување на честотата на мокрење, ги намалува симптомите на хроничен простатитис и ги намалува симптомите на бенигна хипертрофија на простатата.

Состав:

Urticae radix, Tribuli herba, Visci herba, Stigmata maydis, Hyperici herba

1 пакување содржи 100 g хербален чај.

Дозирање:

Една супена лажица од чајната мешавина се прелева со 200 ml врела вода и се остава да се олади. Чајот се процедува и се пие незасладен, три пати на ден.

Фармацевтска индустрија
„Интер-Еврогенекс“

фабрика: ул. Гоце Делчев бр.12;
2434 Ново село;
Македонија
телефон: 00 389 34 355 334

претставништво: ул. Никола Вапцаров, 20/7;
1000 Скопје, Македонија

телефони: 00 389 2 3215800, 00 389 2 3215801
мобилни: 00 389 70 259222, 00 389 70 214296

е-mail: varumin@t-home.mk

web: www.interevrogeneks.com
www.varumin.com.mk

Loading...