Откриен нов, поопасен тип на ХИВ

Романскиот весник „Романија Либера“, објави дека во Романија, Бугарија и Грција е откриен нов тип на вирусот ХИВ.

Повеќе: Откриен нов, поопасен тип на ХИВ

Колку џоинти можат да ве убијат?

Документот од 1988 година кој го потпишал судијата Френсис Л. Јанг, со лабараторски експеримент открива колкава доза е потребна за предозирање со канабис.

Повеќе: Колку џоинти можат да ве убијат?

Кафе испиено шест часа пред спиење ви го скратува сонот

Ако испиете кафе шест часа пред да вечерното излегување, од сонот ќе скратите еде час- пишува Ла Фигаро.

Повеќе: Кафе испиено шест часа пред спиење ви го скратува сонот

Дали овој автомеханичар ќе ја смени техниката во породувањето?

Можеби 59 годишниот автомеханичар Хорхе Одон од Аргентина направил нова контроверзна справа која ќе ја смени историјата на медицината.

Повеќе: Дали овој автомеханичар ќе ја смени техниката во породувањето?

Погледнете ја страшната разлика помеѓу белите дробови на пушач и непушач! (ВИДЕО)

Доколку не можете да ги оставите цигарите, сигурни сме дека ова видео во целост ќе ве предомисли во намерата да запалите уште една цигара.

Повеќе: Погледнете ја страшната разлика помеѓу белите дробови на пушач и непушач! (ВИДЕО)

Бебињата родени со помала тежина се склони да бидат срамежливи

Научниците тврдат дека бебињата родени со помалку килограми се склони повеќе да заболуваат од депресија отколку бебињата кои ќе се родат со поголема тежина.

Повеќе: Бебињата родени со помала тежина се склони да бидат срамежливи

Конечно откриено зошто малите деца не сакаат овошје и зеленчук

Евоулицијата децата биолошки ги програмирала да се пазат од билките затоа што можат да содржат многу опасни отрови.

Повеќе: Конечно откриено зошто малите деца не сакаат овошје и зеленчук

Страница 132 од 135