Лек против епилепсија предизвикува сериозни нарушувања кај новороденчиња

Лекот што им се дава на трудници против епилепсија и биполарно нарушување предизвикува “сериозни малформации“ кај повеќе од 4100 деца, покажува една француска студија.

Повеќе: Лек против епилепсија предизвикува сериозни нарушувања кај новороденчиња

Живееме во длабока заблуда дека сапун ги убива микробите

Точно ли е дека сапунот може да помогне за размножување на бактерии и ширење на инфекции? Може ли бактериите да станат отпорни на антибактериските супстанци? На овие прашања имаме одговор.

Повеќе: Живееме во длабока заблуда дека сапун ги убива микробите

Болести на простата

Болестите на простата се најчести здравствени проблеми кои се јавуваат кај мажите најчесто по 50 тата година од животниот век. Ризикот од заболувањето се зголемува со стареењето, а тогаш е потребно навремена посета на докотор како и соодветни прегледи.

Повеќе: Болести на простата

Пронајден лек против деменција?

Научниците се надеваат дека успеале да пронајдат лек што ги спречува сите невродегенеративни болести на мозокот, вклучувајќи ја и деменцијата, соопшти Советот за медицински истражувања на Велика Британија.

Повеќе: Пронајден лек против деменција?

ПОСЛЕДИЦИТЕ СЕ КАТАСТРОФАЛНИ: Еве зошто НЕ СМЕЕТЕ да мешате алкохол и енергетски пијалаци!

Голем број луѓе конзумираат алкохолни пијалаци, често во доцните часови, а во желба да „издржат што подолго“, земаат и енергетски пијалаци не помислувајќи колку таквите потези можат да им наштетат.

Повеќе: ПОСЛЕДИЦИТЕ СЕ КАТАСТРОФАЛНИ: Еве зошто НЕ СМЕЕТЕ да мешате алкохол и енергетски пијалаци!

ВАРУКЛИМ - ЗА КЛИМАТЕРИЧНИ ТЕГОБИ

Менопауза е времето кога доаѓа до последното менструално крвавење, а причината е циклично делување на хормоналните јајници на слузокожната материца ( ендометријум ).

Повеќе: ВАРУКЛИМ - ЗА КЛИМАТЕРИЧНИ ТЕГОБИ

Револуција во борбата против ракот: Фондацијата на Мехран Кеш најавува нов метод за лекување

Фондацијата на Мехран Кеш ќе го објави своето големо откритие за борбата со ракот, соопшти Veterans Today.
Официјално откритието треба да биде објавено во вторник.

Повеќе: Револуција во борбата против ракот: Фондацијата на Мехран Кеш најавува нов метод за лекување

СТОП ЗА ХЕМОРОИДИТЕ - Варухемороидал

Хемороиди се натечени, проширени вени на аналниот отвор и крајниот дел на дебелото црево. Овој проблем настанува по зголемен притисок во крните садови во карлицата и настанува слично како кај проширени вени на нозете.

Повеќе: СТОП ЗА ХЕМОРОИДИТЕ - Варухемороидал

Страница 3 од 139