QYRA – INTENSIVE CARE COLLAGEN - Вистинската убавина доаѓа одвнатре

Употребата на колагенските пептиди како најмодерен пристап во сите области на современата медицина, како ортопедијата, трауматологија, естетска хирургија и дерматологија е се поактуелна тема.

Повеќе: QYRA – INTENSIVE CARE COLLAGEN - Вистинската убавина доаѓа одвнатре

ВАРУТЕНСИН - ЗА РЕГУЛИРАЊЕ НА КРВНИОТ ПРИТИСОК И ХОЛЕСТЕРОЛ

Зголемен крвен притисок е притисок во артериите повеќе од нормалното, најчесто без симптоми кои го зголемуваат ризикот настанување на пречки при работата на срцето, срцев удар, мозочен удар, анеуризми, оштетување на бубрезите и оштетување на очната позадина.

Повеќе: ВАРУТЕНСИН - ЗА РЕГУЛИРАЊЕ НА КРВНИОТ ПРИТИСОК И ХОЛЕСТЕРОЛ

ВАРУМИН - Деjството на билките борба против Артритис и Мултиплекс Склероза

Нов бран на заинтересираност за лекот ВАРУМИН доаѓа од заболените од мултиплекс склероза. Повод за надеж е писмото од благодарнос до Господинот Иван Ѓорѓиев (пронаоѓачот на лекот) од Крагуевчанката Салвица Ѓелиќ, која во него напишала дека по земањето на ВАРУМИН се чувствува исклучително добро, дека може да оди и дека прогледала на едното око, на кое ослепела како резултат на мултиплекс склерозата. Потоа многу луѓе се обиделе да стапат во контакт со неа, како би можеле лично да се уверат во тоа. Стигнале многу писма на која таа не може да стигне да одговори.

Повеќе: ВАРУМИН - Деjството на билките борба против Артритис и Мултиплекс Склероза

Дали ја правите ОВАА ГРЕШКА кога јадете јагоди?

Поради ова јагодите веќе не се здрави! Сите знаеме дека овошјето е здраво, но понекогаш дури и најздравата намирница успеваме да ја уништиме и претвориме во не баш здрав оброк.

Повеќе: Дали ја правите ОВАА ГРЕШКА кога јадете јагоди?

ГРИП - Вирусно Заболување

Грип е заразна болест која се вбројува во заболувања на органите за дишење, затоа што најчесто ги напаѓа органите за дишење. Грипот е акутна вирусна болест , што значи дека предизвикува вирус на грип. Болеста се појавува и во вид на епидемија и оандемија, кога е можни да оболат и по неколку милиони луѓе. Светот низ историјата се има соочено со неколку видови на пандемии, меѓу кои најпознати се во 1890, 1918 и 1957 година, кога болеста зафатила и до стотина милиони луѓе.

Повеќе: ГРИП - Вирусно Заболување

Бела имела - против висок крвен притисок

Бела Имела 


Бела Имела е билка која изгледа како разгранета грмушка, со пречник од 1 метар. Интересна е затоа што расте како паразит на гранките на дрвјата, но секако и поради нејзината лековита моќ. Белата имела ги извлекува хранливите состојки од дрвјата. Може да се забележи на голи гранки на дрвата и изгледа како зелена грмушка. Листовите се зелени и жолти, плодот изгледа како бела бобинка која содржи слуз. Имелата цвета во периодот од месец Март до месец Мај, а плодовите ги дава од месец Август до месец Ноември. Како медикамент се користат листовите и младите гранчиња а ретко се користи и целата билка. Се бере во есен и зима и потоа се суши.

Хемискиот состав на билката зависи најмногу од тоа на кое дрво се наоѓа. Ја има на листопадни и зимзелени дрва.

 

Бела Имела како лек.  


Имелата кај нас е запоставена за употреба иако може често да се најде, додека во светот наоѓа широка примена и употреба. Представува одличен лек против висок притисок, но не би требало да се користи без совет на лекар, поради силното дејство. Се употреба и против артеросклероза. Во народната медицина се користи и кај проблеми со реума. Во светот белата имела се применува како природно помошно средство за лечење на рак. Дополнително има уште многу лековити особини но многу ја отфрлаат и како отровна билка. Треба да се знае дека многу билки се отровни ако не се употребуваат правилно. Имелата се смета особено добра и за добар сон , кај грчеви, за смирување, за срцеви пречки, кај регулација на женски хормони, вртоглавици и слично.

 

Имелата уште се употребува и како суровина во фармацевтската индустрија во разни препарати, самостојно и заедно со други лекови кои исполнуваат слично дејство.

 

Кај нас, за среќа постои 100% природен лек во форма на таблети и чај кој содржат меѓудругото и бела имела.

 

ВАРУТЕНСИН е природен хербален лек кој се употребува како доплнителна терапија кај пациенти со зголемен крвен притисок.

 

 

Varutensin® хербален чај

Активност:

Антихипертензив, намалува холестерол и триглицериди во серумот

Антихипертензивната активност на компонентите на Varutensin® хербалниот чај е потврдена во многу студии, што особено се однесува на хиполипидемичната активност на растението Alium ursinum. Другите компоненти имаат диуретично, антинеуротично и смирувачко дејство, со што го надополнуваат и потенцираат антихипертензивното дејство на билниот чај.

Употреба:

Varutensin® хербалниот чај се користи како дополнителна терапија кај пациенти со зголемен крвен притисок и како дополнителна терапија кај кардиоваскуларни пореметувања како што се: коронарни срцеви заболувања, зголемени липиди во крвта, покачен холестерол и слично.

Состав:

Alii ursini herba, Bursae pastoris herba, Leonuri herba, Millefolii herba, Visci herba

1 пакување содржи 100 g билен чај.

Дозирање:

Една супена лажица од чајната мешавина се прелева со 200 ml врела вода и се остава да се олади. Чајот се процедува и се пие незасладен, три пати на ден.

 

 

 

Varutensin® таблети

Активност:

Антихипертензив, намалува холестерол и триглицериди во серумот

Антихипертензивната активност на компонентите на Varutensin® таблетите е потврдена во многу студии, што особено се однесува на хиполипидемичната активност на растението Alium ursinum. Другите компоненти имаат диуретично, антинеуротично и смирувачко дејство, со што го надополнуваат и потенцираат антихипертензивното дејство на таблетите.

Употреба:

Varutensin® таблетите се користат како дополнителна терапија кај пациенти со зголемен крвен притисок и како дополнителна терапија кај кардиоваскуларни пореметувања како што се: коронарни срцеви заболувања, зголемени липиди во крвта, покачен холестерол и слично.

Состав:

Alii ursini herba, Bursae pastoris herba, Leonuri herba, Millefolii herba, Visci herba

1 пакување содржи 50 таблети

Дозирање:

Најчесто се земаат по 2 таблети, 3 пати дневно со чаша вода.

 

Страница 5 од 147