СТОП ЗА ХЕМОРОИДИТЕ - Варухемороидал

Хемороиди се натечени, проширени вени на аналниот отвор и крајниот дел на дебелото црево. Овој проблем настанува по зголемен притисок во крните садови во карлицата и настанува слично како кај проширени вени на нозете.

Повеќе: СТОП ЗА ХЕМОРОИДИТЕ - Варухемороидал

Фитнес исхрана

Вежбањето и здравата исхрана се поврзани едно со друго. Доколку започнете со некаква фит програма за зголемување на мускулната маса, губење вишок килограми, или пак за затегнување на телото и одржување на фит фигура, задолжително треба да внимавате и на исхраната. Откако разговаравме со фитнес инструкторите од фитнес центарот Cybex, заклучивме што задолжително треба да се внесува во организмот, што да се избегнува, а што комплетно да се исфрли од чинијата.

Повеќе: Фитнес исхрана

Бела Имела - Од неа може да се направи добра ракија, а сега се знае дека помага и против ракот

И ако топчестите плодови на белата имела се отровни, листовите од дамнина се користат за подготовка на природни лековити чаеви.

Повеќе: Бела Имела - Од неа може да се направи добра ракија, а сега се знае дека помага и против ракот

ВАРУТЕНСИН - ЗА РЕГУЛИРАЊЕ НА КРВНИОТ ПРИТИСОК И ХОЛЕСТЕРОЛ

Зголемен крвен притисок е притисок во артериите повеќе од нормалното, најчесто без симптоми кои го зголемуваат ризикот настанување на пречки при работата на срцето, срцев удар, мозочен удар, анеуризми, оштетување на бубрезите и оштетување на очната позадина.

Повеќе: ВАРУТЕНСИН - ЗА РЕГУЛИРАЊЕ НА КРВНИОТ ПРИТИСОК И ХОЛЕСТЕРОЛ

Бела Имела - Од неа може да се направи добра ракија, а сега се знае дека помага и против ракот

И ако топчестите плодови на белата имела се отровни, листовите од дамнина се користат за подготовка на природни лековити чаеви.

Повеќе: Бела Имела - Од неа може да се направи добра ракија, а сега се знае дека помага и против ракот

Научниците предупредуваат дека смртта од рак кај жените може да порасне за 60 отсто

Според најновите истражувања, во земјите кои се послабо економски развиени, се дијагностицираат и се третиираат помал број случаи на рак, во споредба со оние земји кои се добро економски развиени.

Повеќе: Научниците предупредуваат дека смртта од рак кај жените може да порасне за 60 отсто

Имунитет, што е тоа?

Имун систем на човекот е еден од најважните системи во организмот на секое живо суштество. Имунитетот игра исклучително важна улога заедно со ендокриниот и нервниот систем. Тој ја регулира рамнотежата на внатрешната средина низ откривање одноносно идентификација и уништивање на несаканите матрии во организмот главно од биолошко потекло.

Повеќе: Имунитет, што е тоа?

Страница 7 од 135