ЛЕКАР СОВЕТУВА: Како да се решите од настинка во само 24 часа?

Веројатно никој не сака да настине и да биде со денови прикован за кревет.

Повеќе: ЛЕКАР СОВЕТУВА: Како да се решите од настинка во само 24 часа?

Што е хроничен простатитис ( Хронично воспаление на простатата ) ?

Воспаление на простата може да биде предизвикано од едноставна или посложена бактеријска флора, како последица на воспалување или заболување на бубрезите, кај паразитоза, како последица од сексуално преносливи болести и друго.

Повеќе: Што е хроничен простатитис ( Хронично воспаление на простатата ) ?

Влијанието на Insanity програмата врз здравјето

Insanity програмата веќе се одржува во аеробик центарот при СЦ Јане Сандански секои понеделник и среда од 20:30 до 21:30 часот, вторник и четврток од 18:30 до 19:30 часот и во сабота од 11:30 до 12:30 ч.

Повеќе: Влијанието на Insanity програмата врз здравјето

Утринско будење во базен

Пливањето е поделотворно од класичното вежбање затоа што водата овозможува дури 12 до 14 пати поголем отпор од воздухот. Освен што е добро за оние кои сакаат да ја намалат телесната тежина и фактот дека е одличен избор за добра кондиција, пливањето докажано ослободува од стрес.

Повеќе: Утринско будење во базен

Седум вежби за секси рамен стомак - еве што треба да правите!

Сакате секси рамен стомак? Ве советуваме за почеток да бидете одлучни во вежбањето. Размислете за начинот на живот кој го водите.

Повеќе: Седум вежби за секси рамен стомак - еве што треба да правите!

СТОП ЗА ХЕМОРОИДИТЕ - Варухемороидал

Хемороиди се натечени, проширени вени на аналниот отвор и крајниот дел на дебелото црево. Овој проблем настанува по зголемен притисок во крните садови во карлицата и настанува слично како кај проширени вени на нозете.

Повеќе: СТОП ЗА ХЕМОРОИДИТЕ - Варухемороидал

СТОП ЗА РАКОТ - Варумин

Што е канцер?


„Канцер“ е термин на кој му припаѓа голема група на болести кои се разликуваат во типот и локацијата, но имаат едно заедничко својство: ненормален и неконтролиран раст на клетките.

Повеќе: СТОП ЗА РАКОТ - Варумин

Нова надеж за пациентите со агресивен рак на дојка

Фармацевтската компанија Hoffmann - La Roche („Рош“) за стручната јавност го промовираше лекот со којшто се постави нов стандард во вкупното преживување на болните од т.н. HER2 позитивен рак на дојка. Онколозите и останатата стручна јавност, која работи на полето на рак во Македонија, на промотивниот настан организиран од страна на компанијата „Рош“, одблизу се запознаа со карактеристиките на оваа иновативна терапија која го носи името PERJETA (pertuzumab).

Повеќе: Нова надеж за пациентите со агресивен рак на дојка

Страница 10 од 135